Thursday, 07 June 2018 17:01

Скортел ООД на международното изложение Европейски морски ден 2018

   В края на месец май СКОРТЕЛ ООД взе участие в международното изложение „Европейски морски ден“, организирано в гр. Бургас. Събитието се проведе в сградата на Бургаския свободен университет, от 31 май до 01 юни 2018 г.

   ЕВРОПЕЙСКИ МОРСКИ ДЕН (ЕМД) е престижна международна двудневна конференция и изложение, организирана в различна страна всяка година. През годините градове домакини са били Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина и Бремен. Темите на конференцията разглеждат Интегрираната морска политика на ЕС за насърчаване на икономическия растеж, уменията, технологичните иновации, опазването на околната среда и устойчивостта в цяла Европа.

   През тази година основен акцент беше поставен на Черно море и на различни инициативи за стимулиране на устойчив син растеж, за генериране на инвестиции и за увеличаване на сътрудничеството в Черноморския регион. ЕМД 2018 събра над 700 участници от бранша, включително министри, еврокомисари, депутати, академици, учени и морски експерти. Форумът е официална част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Конференцията беше официално открита от кмета на град Бургас - Димитър Николов.

   Паралелно с конференцията се проведе и изложение, в което взеха участие много фирми и организации от цяла Европа. На своя щанд СКОРТЕЛ представи актуални и съвременни продукти и технологии за морски комуникации и навигация, за широколентови спътникови връзки и телематични услуги. Бяха представени актуални модели спътникови телефони и терминали, работещи в спътниковите мрежи Inmarsat, Thuraya, Iridium. Беше демонтриран работещ бордови комплект за спътниково наблюдение на риболовните кораби, както и система за електронно докладване и запис на риболовните операции (т.н. електронен риболовен дневник). На изложението беше представена и най-новата морска спътникова комуникационна услуга на KVH (USA) - TracPhone V7HTS. СКОРТЕЛ ООД е основен партньор на KVH в България, със статут на KVH Master Service Partner.

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://scortel.com/en/news/item/159-emd2018-i1#sigProId9282dfd367

PRIVACY POLICY AND PROTECTION OF PERSONAL DATA

Please, read these Privacy policy and protection of personal data,

before using this website.

More information

TERM OF USE
     

Please read these Terms of Use before using this website.

By accessing this site, you agree to the following conditions below.

More information

 

SITE MAP
     

Site map allows easy access to structured content on the site.

 


To the Site Map

 

CONTACT US
     

Scortel Ltd. - Head office
29, Deliiska vodenitza str.Sofia 1582, Drujba 2
Bulgaria

Tel. +359 2 978 9590
+359 2 879 7400
+359 878 344 550

Fax: +359 2 978 3359
e-mail: office@scortel.com